Hantera dina filer

När du arbetar med filer i DentroChat kan det hända att du behöver en kopia av en fil du laddade upp förra veckan, eller vill titta på en äldre redigering. Den här sidan visar hur du öppnar en fil, kopierar eller laddar ner den, tar bort den och bläddrar bland tidigare versioner.

Vill du lägga till en fil? Läs Ladda upp bilder och filer.

Öppna en fil

Klicka på en fil i:

  • dina Filer
  • ett av dina meddelanden
  • ett svar från DentroChat.

Filen öppnas i en förhandsvisning ovanpå chatten. När du stänger den är du tillbaka i chatten.

Kopiera texten i en fil

Textfiler, till exempel anteckningar, Markdown, CSV och kod, har en Kopiera-knapp längst ner i förhandsvisningen. Klicka på den för att kopiera hela texten till urklipp. Sedan kan du klistra in den i en annan app.

Ladda ner en fil

Klicka på Ladda ner längst ner i förhandsvisningen. Filen sparas på din enhet med sitt ursprungliga namn. Det fungerar för alla filtyper, även foton och pdf:er.

Ta bort en fil

Öppna filen och klicka på papperskorgsikonen (Ta bort fil) längst ner i förhandsvisningen. Knappen ändras till Klicka för att bekräfta, så klicka på den igen för att ta bort filen.

När filen är borta försvinner den från Filer och äldre nedladdningslänkar slutar fungera. Det går inte att ångra, så kontrollera att du tar bort rätt fil.

Se redigeringshistoriken

När DentroChat ändrar en fil finns de tidigare versionerna kvar i 30 dagar. Öppna filen och klicka på klockikonen uppe till höger i förhandsvisningen för att se Redigeringshistorik. Varje redigering visar hur länge sedan den gjordes. Den version som DentroChat-agenten arbetar med är markerad som Aktuell.

Klicka på en tidigare version för att visa innehållet i förhandsvisningen. Använd Markera ändringar för att visa eller dölja markeringarna som visar vilka ord som lagts till eller tagits bort. Om du ångrar dig och vill tillbaka till en tidigare redigering klickar du på Återställ den här redigeringen för att göra den till filens aktuella version. Andra filversioner tas inte bort, men den aktuella filen är den återställda.

En markör öppnar redigeringshistoriken för en fil, klickar på en tidigare version och scrollar igenom den. Förhandsvisningen visar den äldre texten.