Διαχείριση των αρχείων σου

Όταν δουλεύεις με αρχεία στο DentroChat, μπορεί να χρειαστείς ένα αντίγραφο ενός αρχείου που ανέβασες την προηγούμενη εβδομάδα ή να δεις μια παλαιότερη επεξεργασία. Αυτή η σελίδα εξηγεί πώς να ανοίξεις ένα αρχείο, να το αντιγράψεις ή να το κατεβάσεις, να το διαγράψεις και να δεις τις προηγούμενες εκδόσεις του.

Για να προσθέσεις ένα αρχείο, δες Μεταφόρτωση εικόνων και αρχείων.

Άνοιγμα αρχείου

Κάνε κλικ σε ένα αρχείο:

  • στα Αρχεία σου
  • σε ένα από τα μηνύματά σου
  • σε μια απάντηση του DentroChat.

Το αρχείο ανοίγει σε προεπισκόπηση πάνω από τη συνομιλία. Όταν την κλείσεις, επιστρέφεις στη συνομιλία.

Αντιγραφή του κειμένου ενός αρχείου

Τα αρχεία κειμένου, όπως σημειώσεις, Markdown, CSV και κώδικας, έχουν ένα κουμπί Αντιγραφή στο κάτω μέρος της προεπισκόπησης. Κάνε κλικ για να αντιγράψεις όλο το κείμενο στο πρόχειρο. Μετά μπορείς να το επικολλήσεις σε άλλη εφαρμογή.

Λήψη αρχείου

Κάνε κλικ στο Λήψη στο κάτω μέρος της προεπισκόπησης. Το αρχείο αποθηκεύεται στη συσκευή σου με το αρχικό του όνομα. Αυτό ισχύει για κάθε τύπο αρχείου, όπως φωτογραφίες, PDF και άλλα.

Διαγραφή αρχείου

Άνοιξε το αρχείο και κάνε κλικ στο εικονίδιο του κάδου (Διαγραφή αρχείου) στο κάτω μέρος της προεπισκόπησης. Το κουμπί αλλάζει σε Κάνε κλικ για επιβεβαίωση, οπότε κάνε κλικ ξανά για να διαγράψεις το αρχείο.

Μόλις διαγραφεί, το αρχείο φεύγει από τα Αρχεία και οι παλιοί σύνδεσμοι λήψης σταματούν να δουλεύουν. Δεν αναιρείται, οπότε βεβαιώσου ότι διαγράφεις το σωστό αρχείο.

Δες το ιστορικό επεξεργασιών

Όταν το DentroChat αλλάζει ένα αρχείο, οι παλαιότερες εκδόσεις μένουν διαθέσιμες για 30 ημέρες. Άνοιξε το αρχείο και κάνε κλικ στο εικονίδιο του ρολογιού πάνω δεξιά στην προεπισκόπηση για να δεις το Ιστορικό επεξεργασιών. Κάθε επεξεργασία δείχνει πόσο καιρό πριν έγινε. Η έκδοση με την οποία δουλεύει ο πράκτορας του DentroChat σημειώνεται ως Τρέχουσα.

Κάνε κλικ σε μια παλαιότερη έκδοση για να δεις το περιεχόμενό της στην προεπισκόπηση. Χρησιμοποίησε την Επισήμανση αλλαγών για να εμφανίσεις ή να κρύψεις τις σημάνσεις που δείχνουν ποιες λέξεις προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν. Αν συνειδητοποιήσεις ότι θέλεις να επιστρέψεις σε μια παλαιότερη επεξεργασία, κάνε κλικ στο Επαναφορά αυτής της επεξεργασίας για να γίνει η τρέχουσα έκδοση του αρχείου. Οι άλλες εκδόσεις του αρχείου δεν διαγράφονται· απλώς η τρέχουσα έκδοση είναι αυτή που επανέφερες.

Ο δρομέας ανοίγει το ιστορικό επεξεργασιών ενός αρχείου, κάνει κλικ σε μια παλαιότερη έκδοση και τη διατρέχει. Στην προεπισκόπηση φαίνεται το παλαιότερο κείμενο.